EMPRENDRE EN FEMENÍ: EMPRESÀRIES COMPETENTS

La teva empresa està preparada per donar resposta als reptes del present i del futur? Creus que necessita algun canvi però no saps quin? Tens els coneixements i les habilitats necessàries per liderar i gestionar la teva empresa? T’agradaria millorar-les?

Arriba una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Sant Adrà del Besòs i Grameimpuls que neix per donar un impuls a les empresàries-emprenedores del territori: ha arribat el moment que les dones liderin el futur del nostre teixit empresarial!

I per què un programa de direcció estratègica i competències directives només per dones? Històricament hem tingut més barreres per assolir els nostres objectius professionals i empresarials, conseqüentment, hem tingut una menor presència i/o visibilitat en la majoria d’àmbits.

Hem preparat un conjunt d’activitats en grup i individuals dinamitzades per un equip multididisciplinar del món de l’empresa, la comunicació, el lideratge, el coaching, les finances, el teatre, etc. liderat per Cresàlida que us oferirà coordenades i eines innovadores perquè aprofitis les oportunitats que s’obrin pel teu negoci. A demés, entre tots/totes també treballarem per trencar amb els comportaments i valors propis o apresos, d’una cultura empresarial masculinitzada que no et deixen abançar.

Participa en aquest programa i amb la implicació i el compromís del nostre equip i de les participants crearem un entorn intel·ligent capaç de desenvolupar els vostres projectes professionals, personals i empresarials amb més garantia d’èxit!

Podeu consultar el programa Programa_Emprendre_Femení

 

PER SABER-NE MÉS:

El 6 d’octubre de 2021 l’Ajuntament de Sant Adrià del Besos i Grameimpuls iniciaran el programa EMPRENDRE EN FEMENÍ: EMPRESÀRIES COMPETENTS. Aquest projecte que ha estat promogut en col·laboració entre aquestes dues entitats i està finançat per la Diputació de Barcelona neix per impulsar les empreses liderades per dones i, a la vegada, per comptar amb les empresàries del territori per liderar el creixement del teixit empresarial. cook-196932

EMPRENDRE EN FEMENÍ: EMPRESÀRIES COMPETENTS  té com a objectiu contribuir a la millora de les activitats de les empresàries amb noves estratègies, fórmules i models de direcció i gestió perquè puguin respondre als reptes del present i del futur amb més garanties d’èxit, individual i col.lectiu. Es preveu que hi participin dones empresàries o directives amb capacitat de decisió en els aspectes més estratègics de les seves organitzacions que estan en un moment de canvi o creixement.

També hi poden participar emprenedores que estan a la fase final  del seu projecte, a punt d’iniciar l’activitat econòmica.

Es la primera vegada que s’aposta per un projecte adreçat al col·lectiu de dones empresàries partint de les dues següents premisses. D’una banda, l’experiència en altres països d’Europa confirma que una major presència de dones directives i empresàries condueix a un model econòmic de creixement més sostenible. Tot i així la presència de les dones és clarament inferior a la dels homes tant en l’àmbit polític, empresarial i universitari com en l’institucional. A més, la reducció de les desigualtats està avançant molt lentament (Poveda, 2018). Conseqüentment, el malbaratament històric del talent del 50% de la població ara, més que mai, és un fenomen que la societat ja no es pot permetre si volem superar la crisi geosànitaria provocada per la COVID19.

De l’altra banda, l’entorn influeix en la viabilitat del projecte professional de qualsevol dona. Històricament, les dones han tingut i continuen tenint un menor accés als recursos de tot tipus, a la formació, als càrrecs directius, a determinats llocs de poder, etc. En aquest sentit, amb aquest programa es pretén contribuir a equilibrar aquesta desigualtat a nivell local oferint recursos estratègics a dones empresàries amb perfils molt diferents.

smiling-woman-1340662Però tot i que les institucions representatives dels diferents entorns encara tenen molt marge per proposar mesures que vetllin perquè qualsevol dona assoleixi els seus objectius, en aquest programa ens centrarem en una estratègia global i necessària: l’empoderament de la dona perquè lideri el seu propi projecte de vida, millori les seves possibilitats i disminueixi la dependència dels factors externs (Zaragoza 2019). Per tot l’anterior, s’ha dissenyat un projecte que conté diferents elements innovadors:

En primer lloc, la metodologia en la que es fonamenta aquest programa: la direcció estratègica en clau de competències, un model poc conegut al nostre país perquè situa a les persones, amb les seves circumstàncies i els seus coneixements, habilitats, aptituds i actituds en l’eix central de l’activitat de d’una empresa o organització.  Precisament, és un tipus de direcció que beneficia a tothom, però a les dones emprenedores, empresàries i directives especialment perquè permet alinear l’estratègia empresarial amb el seu projecte de vida (personal, professional i empresarial) i també el de totes les persones de l’organització.

En segon lloc, en les diferents activitats previstes (sessions de grup, assessoraments individuals, etc.) es treballaran, tant els aspectes tècnics del projecte com les habilitats de les empresàries, emprant una combinació de tècniques i estratègies multidisciplinàries d’ àmbits tant diferents com la gestió empresarial, el màrqueting, les finances, la comunicació, el lideratge, el teatre, la filosofia, l’economia, la psicologia i les humanitats.

En tercer i últim lloc, també es vol potenciar el treball en xarxa, entre les participants però també amb d’altres professionals, persones emprenedores, etc. del territori i de fora a través d’un model basat en les Comunitat d’Aprenentatge i del concepte de família adoptiva, amb l’objectiu que les empresàries continuïn millorant i people-2557396desenvolupant-se personalment, professionalment i empresarialment aprofitant totes les oportunitats que li ofereix l’entorn.

Cresàlida és la organització que ha dissenyat aquest programa i el conjunt de metodologies en les que es fonamenta i la Marta Zaragoza, l’Antoni Saragossa, l’Ivan Lara, el Miquel Sitjar i la Gisela Oliva, seran els encarregats/ades d’executar les diferents accions, pensades perquè les dones participants adquireixin i millorin les seves competències directives amb metodologies d’aprenentatge molt dinàmiques i pràctiques. 

Podeu consultar el programa Programa_Emprendre_Femení

Publicat a Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*