Entevista a Educaweb 18/12/2013

Aquí trobareu l’entrevista a Anna Mercadé i Marta Zaragoza a Educaweb el 18/12/2013. Són la Directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i Fundadora i Directora de Cresàlida, respectivament.

Fotos_educaweb

 

En aquesta entrevista, les protagonistes parlen de la situació actual de les dones en els màxims òrgans de govern d’una organització i ofereixen una sèrie de reflexions i propostes de canvi orientades a incrementar la presència i visibilitat de les dones Directives i Conselleres en les empreses i organitzacions del nostre país.
Entre algunes d’aquestes reflexions, exposen la necessitat d’ incorporar als Equips directius i als Consells d’administració als/les professionals més competents. És a dir, valorant, principalment el seu capital competencial (conjunt integrat de coneixements, habilitats, aptituds i actituds) per sobre de factors personals com són el gènere, els títols formals, els anys acumulats d’experiència laboral o el grau de visibilitat en un sector o en una empresa. Aquests últim, juntament amb d’altres de la mateixa naturalesa personal, no aporten cap informació sobre el que els/es professionals saben, saben fer i allò que estan disposats/des a fer per al bon funcionament de l’activitat i l’interès social.

Entre d’altres qüestions, algunes de les competències de les organitzacions que les entrevistades consideren “competències clau pel futur”, s’han analitzat en L’Estudi del Perfil professional d’un/a conseller/a d’una organització elaborat per Marta Zaragoza i promogut per l’Observatori Dona Empresa i Economia de La Cambra de Comerç de Barcelona. Aquestes competències han quedat reflectides en el Mapa Competencial d’un/a Conseller/a d’una Organització (Zaragoza, M; Colomer, M, 2013).

Finalment, aquestes conclusions s’han acabat materialitzat en la Plataforma www.conselleresidirectives.com, creada conjuntament per La Cambra i Cresàlida. Amb un doble objectiu: les dones podran fer una avaluació competència, el seu CV per competències i acreditar el seu perfil professional. Per la seva banda, les organitzacions tindran a la seva disposició una base de dades amb dones directives i conselleres acreditades, i podran realitzar una pre-selecció en clau de competències.

Publicat a Blog Etiquetat amb:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*