Emprenedoria i Interemprenedoria

Montgat jove, Montgat Emprenedor!

Programa promogut per l’Ajuntament de Montgat, ideat i executat per Cresàlida amb l’ objectiu de potenciar les competències emprenedores dels/de les més joves de la localitat.

Publicat a Projectes Etiquetat amb: , , , ,

¿Improvisas o diriges?

Taller impartit i dissenyat per Cresàlida promogut per l’oficina Punto Denda, espai de dinamització del comerç de Fomento San Sebastián, dins el marc del Circuito de formación complementaria para emprendedores. Amb l’objectiu que els/les assistents aprenguin a enfocar i motivar per crear i consolidar projectes en clau de competències.

Publicat a Accions formatives

Taller Joves amb oportunitats: Ocupa’t i emprèn, emprèn i ocupa’t

Taller promogut pel Punt d’Informació, Participació i Assessorament per a Joves de Centelles, dissenyat i impartit per l’equip de Cresàlida adreçat als/a les joves per prendre a detectar oportunitats per tal d’ocupar-se, ja sigui per compte d’altri, emprenent o intraemprenent  i entrenar competències per assolir-les.

Publicat a Accions formatives

Taller Role Models i Networking

Taller organitzat dins el marc del programa “Emprèn impuls” per AFAEMME (The Association of Organisations of Mediterranean Businesswomen) amb l’objectiu de facilitar un recolzament eficaç a la creació d’empreses i crear un entorn favorable per a que els/les emprenedors/es poguessin posar en funcionament i desenvolupar el seu projecte professional.

Publicat a Conferències i seminaris

Taller Igualtat, gènere i competitivitat

Taller dissenyat i impartit per l’equip de Cresàlida promogut per IDETSA Iniciatives de Desenvolupament Empresarial de Vandellós i  l’Hospitalet de l’Infant, adreçat a emprenedors/es i empresaris/es amb l’objectiu d’oferir una reflexió global sobre l’impacte que té la desigualtat, especialment per raó de gènere, en la pèrdua de competitivitat empresarial, en general, i sobre la pèrdua de talent, en particular, en el si de les organitzacions.

Publicat a Accions formatives

Jornada Talent 2020: Aventures emprenedores

L’Associació Arrenca a Córrer va organitzar la cinquena edició de “Talents 2020, Aventures emprenedores” on es va participar per explicar l’experiència emprenedora de Cresàlida a nois i noies de secundaria juntament amb professionals que van presentar les seves històries, somnis i passions i van compartir les seves aventures emprenedores.

Publicat a Conferències i seminaris

Jornada Crea!Empresa

Ponència organitzada dins el marc de la novena edició de “Crea!Empresa” organitzada i promoguda per la Fundació Bosch i Gimpera (FBG) per explicar aquells aspectes d’interès pel públic assistent en relació al projecte. Té com a objectiu  formar grups de recerca, investigadors i professors de la Universitat de Barcelona (UB) en la creació d’empreses basades en el coneixement.

Publicat a Conferències i seminaris

Jornada Emprenedoria YUZZ

Xerrada organitzada i promoguda per la UOC emmarcada dins la  Jornada Emprenedoria YUZZ, xerrades impartides per docents del programa de Creació, gestió i direcció de microempreses adreçada a nous/ves joves emprenedors/es.

Publicat a Conferències i seminaris

Cicle de tallers Construeix el teu projecte professional: Ocupa’t i emprèn. Emprèn i ocupa’t

Cicle de tallers emmarcats dins el programa d’ocupabilitat que està duent a terme el Servei d’Orientació Professional de la UOC per la comunitat ALUMNI, dissenyats i impartits per l’equip de Cresàlida amb l’objectiu que els/les assistents explorin les pròpies motivacions, aprenguin a identificar oportunitats, descobreixin les competències que disposen i les que necessiten per assolir els seus objectius i liderar el seu projecte de vida.

Publicat a Accions formatives

Jornada Dones amb impuls

Jornada promoguda per l’Ajuntament de Sant Feliu com a Subseu del IV Congrés de les Dones del Baix Llobregat celebrat el 14 i 15 de novembre a Gavà, on Cresàlida va ser l’encarregada de fer la presentació de la jornada sota el títol “Competències de la vida versus competències emprenedores”.

 

Publicat a Conferències i seminaris

Lidera el teu projecte de vida: Ocupa’t i emprèn, emprèn i ocupa’t

Cicle de tallers promogut per la  Diputació de Tarragona i la delegació territorial de Tarragona de l’Institut Català de les Dones,  adreçat a aquelles dones que es troben en un moment de definir el seu projecte de vida (personal, professional i/o emprenedor).

Els objectius principals d’aquesta acció eren: obtenir les bases o pilars que sostenen un projecte professional i/o emprenedor i situa a la dona en l’eix central de la viabilitat del seu projecte de vida; Identificar i analitzar els diferents elements que intervenen en la definició d’objectiu/s professionals i/o emprenedors; identificar els factors  (personals, estructurals i competencials) que determinen la viabilitat d’un projecte professional i/o emprenedor; comprendre la rellevància del desenvolupament de la competència professional i emprenedora en relació a l’objectiu professionals i/o emprenedors i oferir una metodologia i unes eines per definir un projecte professional i/o emprenedor, obtenint un pla de millora competencial.

 

Publicat a Accions formatives

Model de gestió de l’equip humà per competències

Formació emmarcada en el Programa d’Emprenedoria TGN Talent, promogut pel Departament de Treball i Activació Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona adreçada a emprenedors/es.

Aquest taller tenia com objectius principals: identificar aquelles exigències i oportunitats de l’Economia del coneixement que permeten identificar i retenir el talent en el treball en xarxa; conèixer la influencia de la Cultura organitzativa en el desenvolupament competencial de l’equip, intern i extern, d’un/a emprenedor/A; identificar el tipus d’estratègia i arquitectura organitzativa mes òptimes per implementar un model de gestió per competències a una microempresa, oferir una metodologia i unes eines per gestionar les competències professionals i emprenedores i oferir una metodologia i unes eines per dissenyar i implementar un model de gestió que faciliti el desenvolupament competencial de l’equip intern i extern.

 

Publicat a Accions formatives

Descobreix el teu potencial i lidera el teu projecte de vida

Xerrada emmarcada dins  de la Jornada Social Startup Meeting Barcelona, organitzada pel  Comisionat de Participació, Ocupabilitat i Emprenedoria Social de la Universitat de Barcelona.

 

Publicat a Conferències i seminaris Etiquetat amb: , , , ,

Construeix el teu projecte de vida

Xerrada organitzada en el marc del programa Prepara’t: Setmana de l’Ocupació a Igualada, organitzat per la Unió d’Empresarial de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada. Es va explicar de quina manera es pot definir les bases d’un projecte personal, laboral, professional i/o emprenedor, en clau de competències.

Publicat a Conferències i seminaris

Emprendre en clau de competències: El perfil emprenedor

Conferència realitzada a Gandesa, organitzada per la Xarxa Territorial de la UOC, en el marc dels Seminaris en Xarxa.

Publicat a Conferències i seminaris

Emprendre en clau de competències

Publicat a Conferències i seminaris

Sí, jo sóc emprenedora!

Taller adreçat a dones emprenedores, empresàries i professionals que vulguin identificar i potenciar els factors clau de viabilitat d’un projecte amb perspectiva de gènere. D’una banda, analitzarem el perfil d’emprenedora o d’empresària òptim per crear, consolidar i fer créixer una activitat, posant especial èmfasi en l’avaluació de les seves competències emprenedores. D’altra banda, identificarem aquells factors personals i barreres externes que una dona es troba per tirar endavant el seu projecte i proposarem mesures correctores

Publicat a Conferències i seminaris

Factors clau per emprendre amb èxit

Conferència realitzada en el Workshop IDEA-CREA

Publicat a Conferències i seminaris

El perfil emprenedor d’èxit: avaluació de competències emprenedores

Publicat a Conferències i seminaris

Factors d’èxit per emprendre: el perfil emprenedor

Conferència realitzada en el Workshop de la Fira de Turisme de Tarragona

Publicat a Conferències i seminaris

Construeix el teu projecte professional i emprenedor en clau de competències

Publicat a Conferències i seminaris

Emprendre en clau de competències

Xerrada adreçada a joves.

Publicat a Conferències i seminaris

El perfil emprenedor

Conferència realitzada en el marc de la Xarxa d’Emprenedoria Universitària

Publicat a Conferències i seminaris

Dones emprenedores i empresàries d’èxit

Publicat a Conferències i seminaris

Competències emprenedores

Conferència realitzada a la Jornada d’Innovació docent en emprenedoria, organitzada per la Càtedra d’Emprenedoria de la UB.

Publicat a Conferències i seminaris

El projecte professional i emprenedor en clau de competències

Publicat a Conferències i seminaris

Descobreix el teu potencial emprenedor i lidera el teu projecte de vida

Conferència realitzada en l’acte de cloenda de la Setmana de l’emprenedoria, organitzada pel Centre de Negocis del Consell Comarcal del Maresme.

Publicat a Conferències i seminaris

El projecte professional en clau de competències

Publicat a Conferències i seminaris

Emprendre i dirigir en clau de competències

Publicat a Conferències i seminaris

El perfil emprenedor

Publicat a Conferències i seminaris

Comunitat d’Aprenentatge Emprenedor (EL CUB)

Disseny de la proposta de la Comunitat d’Aprenentatge Emprenedor (EL CUB), impulsat per la Càtedra d’Emprenedoria de la Universitat de Barcelona.

Publicat a Col·laboracions

Orientació laboral per competències

Programa promogut per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat adreçat a persones aturades amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat mitjançant el desenvolupament de les competències professionals. Aquest programa consistia en un servei d’orientació, formació i inserció laboral a través de sessions grupals i tutories individuals encaminades a definir i executar el projecte professional.  L’eina metodològica utilitzada va ser el Portafolis Professional ”Eina: Projecte professional. Un trajecte de desenvolupament competencial” i la Carpeta de Suport Tècnic- professional- (Colome, M. i Flo, A. 2009).

Publicat a Projectes

Avaluació de competències emprenedores en projectes cooperatius promoguts per dones

Projecte promogut per l’àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Feliu  adreçat a dones emprenedores amb l’ objectiu d’identificar i millorar les competències emprenedores necessàries per tirar endavant una iniciativa de forma cooperativa, amb un enfocament de gènere. Aquest projecte va consistir en una sèrie d’ accions grupals per transmetre un marc teòric i metodològic  de millora del perfil emprenedor de les dones  i una sèrie de tutories individuals i per cadascuna dels projectes, per definir i fer el seguiment del pla de millora del perfil emprenedor propi així com la de l’equip promotor d’un mateix projecte.

Publicat a Projectes

Suport tècnic de transferència de la metodologia d’Emprenedoria en clau de competències

Suport a l’equip de tècnics/ques de la Unitat de Joventut de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat consistent en la transferència de la metodologia de l’emprenedoria en clau de competències i la seva aplicació en el projecte de la Borsa de Joves artistes emprenedors/es.

Publicat a Assessorament

Pla de millora del perfil empresarial de les dones del Centre Històric de Figueres

Projecte emmarcat en el Pla de Barris de l’Ajuntament de Figueres  adreçat a les dones empresàries del Centre Històric de Figueres, amb l’objectiu d’ identificar i millorar les competències empresarials i actualitzar la Direcció estratègica dels seus negocis, en clau de competències i amb un enfocament de gènere. Aquest projecte va consistir en una sèrie d’ accions grupals per empoderar a les dones empresàries, i alhora, actualitzar la direcció estratègica dels seus negocis, acompanyades de tutories individuals. Finalment, l’objectiu secundari era crear una Xarxa d’Empresàries, promoguda per les dones participants.

Publicat a Projectes

Xarxa d’Emprenedores Competents

Projecte promogut per l’àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Figueres  adreçat a dones emprenedores i empresàries amb dos objectius, el primer, identificar i millorar les competències emprenedores i analitzar els elements clau del projecte, en clau de competències i amb un enfocament de gènere. El segon, crear un xarxa d’emprenedores per potenciar el treball cooperatiu i en xarxa de les dones emprenedores i empresàries de la zona d’influència. Aquest projecte va consistir en una sèrie d’ accions grupals per empoderar a les dones, individualment, i alhora, definir el pla estratègic de la Xarxa, acompanyades de tutories individuals per definir i fer el seguiment del pla de millora del seu perfil emprenedor.

Publicat a Projectes

Competències emprenedores

Formació emmarcada en les accions de foment de l’emprenedoria de la XEU, adreçada  a estudiants de la Universitat Oberta de Catalunya amb l’objectiu de conèixer un marc teòric i metodològic que permet identificar i millorar les competències emprenedores.

Publicat a Accions formatives

Emprendre en Femení

Formació emmarcada en els Premis Emprendre en femení, promoguts per la Diputació de Tarragona. Aquesta acció adreçada a dones emprenedores tenia com objectiu elaborar el projecte empresarial amb un enfocament de gènere, a través d’una metodologia i unes eines per tal  de definir el propi perfil emprenedor, identificant i dissenyant un pla de millora  de les competències emprenedores.I definir els elements clau de la idea de negoci, en clau de competències.

Publicat a Accions formatives

El perfil emprenedor: Avaluació de competències emprenedores

Taller emmarcat en el programa de sensibilització de l’emprenedoria dels estudis de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Adreçat als/es estudiants  de l’últim any dels estudis de Belles Arts, tenia com objectiu donar a conèixer els elements clau d’un projecte professional i/o emprenedor,  el perfil emprenedor més òptim per tirar una iniciativa endavant així com un marc teòric i metodològic per identificar i millorar les competències emprenedores.

Publicat a Accions formatives

El perfil de la dona emprenedora d’èxit: Avaluació de competències emprenedores

Cicle de tallers emmarcat dins les Polítiques de foment de la igualtat d’oportunitats, promogut per l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya,  i impartit a Girona, Lleida, Tortosa , Tarragona i Barcelona. Aquestes accions anaven adreçades a dones emprenedores i empresàries amb l’objectiu de millorar el seu perfil emprenedor, a través d’una metodologia i unes eines que els permetran identificar aquells factors que determinen la viabilitat dels seus projectes amb un enfocament de gènere i, alhora,  identificar, adquirir i/o millorar les seves competències emprenedores.

Publicat a Accions formatives

Elaboració d’un projecte empresarial: elements clau del pla d’empresa

Formació emmarcada en el Programa d’Emprenedoria de l’ Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús, promogut per la  Diputació de Tarragona, adreçada a persones emprenedores, tenia com objectiu adquirir unes competències tècniques i transversals per elaborar un projecte empresarial en clau de competències.

Publicat a Accions formatives

Emprendre en Femení

Formació emmarcada en els Premis Emprendre en femení, promoguts per la Diputació de Tarragona i impartida als Ajuntaments de Tortosa, Valls i Torredembarra. Aquesta acció adreçada a dones emprenedores tenia com objectiu elaborar el projecte empresarial amb un enfocament de gènere, a través d’una metodologia i unes eines per tal  de definir el propi perfil emprenedor, identificant i dissenyant un pla de millora  de les competències emprenedores I definir els elements clau de la idea de negoci, en clau de competències.

Publicat a Accions formatives

El projecte professional i emprenedor en clau de competències

Taller emmarcat en les jornades sobre Ocupabilitat, adreçat a  persones en situació d’atur o que volien millorar la seva ocupabilitat oferint una metodologia i unes eines per definir el seu projecte professional i/o emprenedor, en clau de competències professionals i emprenedores i partint d’un enfocament de l’ocupabilitat en sentit ampli.

Publicat a Accions formatives

El perfil emprenedor d’èxit: avaluació de competències emprenedores

Formació emmarcada en el Programa d’Emprenedoria de la Càtedra d’Emprenedoria de la Universitat Rovira i Virgili. Acció adreçada a emprenedors/es i empresaris/es ,  amb l’objectiu de conèixer una metodologia i unes eines per tal  de definir el propi perfil emprenedor, identificant i dissenyant un pla de millora  de les competències emprenedores.

Publicat a Accions formatives

Ocupabilitat de joves per competències

Formació emmarcada en el Programa de formació professionalitzadora Joves per a l’ocupació promoguda per l’àrea de Promoció econòmica del Consell Comarcal del Maresme. Aquest mòdul formatiu tenia com objectiu d’adquirir i millorar les competències clau definides pels perfils professionals corresponents a les especialitats de la Família d’Hostaleria-Auxiliar de cambrer/a de restaurant i bar Família i de la Família d’Automoció-Auxiliar d’electromecànica de vehicles.

Publicat a Accions formatives

Transferència de la metodologia d’Avaluació de competències emprenedores

Suport tècnic en la transferència de la metodologia d’avaluació de competències emprenedores a l’equip tècnic de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

Publicat a Assessorament

Cooperació i innovació per consolidar i fer créixer una activitat empresarial.

Formació promoguda per l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Empordà adreçada a emprenedors/es i empresaris/es amb l’objectiu de conèixer una metodologia i unes eines per tal  d’adquirir unes competències tècniques i transversals per definir els elements clau dels seus projectes, a través de la cooperació i el treball en xarxa.

Publicat a Accions formatives

Elements clau de la direcció estratègica: De la idea a la missió i als productes i/o serveis

Formació emmarcada en el Pla Inicia, promogut per l’Àrea de Promoció econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Acció adreçada a emprenedors/es, empresaris/es i directius/es,  amb l’objectiu de conèixer una metodologia i unes eines per tal  d’adquirir unes competències tècniques i transversals per definir els elements clau de la direcció estratègica, corporativa i de negoci, aprenent a identificar les noves tendències de l’entorn i les oportunitats de negoci que se’n deriven i transformar-les en productes i serveis.

Publicat a Accions formatives

El projecte professional i emprenedor en clau de competències

Formació emmarcada en el programa de Suport a l’emprenedoria promoguda per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilablareix. Acció adreçada a persones en situació d’atur o que volien millorar la seva ocupabilitat oferint una metodologia i unes eines per definir el seu projecte professional i/o emprenedor, en clau de competències professionals i emprenedores i partint d’un enfocament de l’emprenedoria en sentit ampli.

Publicat a Accions formatives

Joves amb Iniciativa Emprenedora

Formació emmarcada dins del Programa de la Casa d’Oficis Dinamitzadors/es Socioculturals, organitzat per l’àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Aquesta acció anava adreçada a un grup de joves amb l’objectiu de potenciar l’emprenedoria com alternativa a la seva ocupabilitat, identificant i millorant les competències emprenedores.

Publicat a Accions formatives

Joves amb iniciativa emprenedora

Formació emmarcada dins del Programa de la Casa d’Oficis Dinamitzadors/es Socioculturals, organitzat per l’àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Aquesta acció anava adreçada a un grup de joves amb l’objectiu de potenciar l’emprenedoria com alternativa a la seva ocupabilitat, identificant i millorant les competències emprenedores.

Publicat a Accions formatives

Joves amb iniciativa emprenedora

Formació emmarcada dins del Programa de la Casa d’Oficis Dinamitzadors/es Socioculturals, organitzat per l’àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Aquesta acció ha anat adreçada a un grup de joves amb l’objectiu de potenciar l’emprenedoria com alternativa a la seva ocupabilitat, identificant i millorant les competències emprenedores.

Publicat a Accions formatives

Competències emprenedores

Formació emmarcada dins del Programa d’Agents Cíviques, organitzat per l’àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Acció adreçada al grup de dones del programa d’Agents Cíviques amb l’objectiu  d’identificar i millorar les seves competències emprenedores i fomentar l’emprenedoria com alternativa a la seva ocupabilitat.

Publicat a Accions formatives

La dona empresària d’èxit: Líders competents

Taller promogut per l’Ajuntament de Sant Cugat a través de la Fundació de Dones Surt, adreçat a dones emprenedores i empresàries amb l’objectiu d’identificar els factors de viabilitat per crear, consolidar i fer créixer una empresa  en clau de competències i amb enfocament de gènere.

Publicat a Accions formatives

Ocupabilitat i emprenabilitat en clau de competències

Cicle de tres tallers d’orientació laboral i/o professional adreçat a persones majors de 45 anys que estan en situació d’atur i/o que volen millorar la seva situació laboral i/o professional a través de conèixer totes les alternatives d’ocupabilitat existents (compte aliè, emprenedoria i intraemprenedoria)

Publicat a Accions formatives

Creativitat i Innovació en la creació d’empreses innovadores

Formació emmarcada dins del Programa Creació d’empreses creatives, organitzat pel Centre d’Innovació i Emprenedoria de l’Ajuntament de Figueres. Aquesta acció compaginava formació i acompanyament individual a emprenedors/es i microempresaris/es que lideraven projectes amb un fort component creatiu  i que necessitaven engegar un procés d’avaluació de competències emprenedores, identificant i millorant la capacitat creativa i innovadora com a competència clau.

Publicat a Accions formatives

Suport tècnic de la metodologia d’Emprenedoria en clau de competències

Suport a l’equip de tècnics/ques de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres consistent en la transferència de la metodologia de l’emprenedoria en clau de competències.

Publicat a Assessorament

Creativitat i Innovació per a la creació d’empreses innovadores

Formació emmarcada dins del Programa d’Emprenedoria  organitzat pel  Centre d’Innovació i Emprenedoria de l’Ajuntament de Figueres, adreçat a emprenedors/es i microempresaris/es amb l’objectiu d’identificar i millorar la capacitat creativa i innovadora com a  competència clau per a millorar la viabilitat dels seus projectes.

Publicat a Accions formatives

Avaluació de Competències Emprenedores

Formació emmarcada dins del Programa Creació d’empreses creatives, organitzat pel Centre d’Innovació i Emprenedoria de l’Ajuntament de Figueres. Aquesta acció anava adreçada a emprenedors/es i microempresaris/es que lideraven projectes amb un fort component creatiu  i que necessitaven engegar un procés d’avaluació de competències emprenedores, identificant i millorant la capacitat creativa i innovadora com a competència clau.

Publicat a Accions formatives

Curs de Finances per a no financers

Formació emmarcada dins del programa d’emprenedoria promogut pel servei  municipal Cambrils Emprèn. Aquesta acció anava adreçada a persones emprenedores per tal que adquirissin les competències tècniques i bàsiques necessàries per analitzar la viabilitat econòmica del seu projecte empresarial i realitzessin previsions econòmiques i financeres.

Publicat a Accions formatives

Curs de Negociació per a l’obtenció de finançament

Formació promoguda pel servei municipal de suport  a l’emprenedoria  Cambrils Emprèn. Aquesta acció anava adreçada a emprenedors/es amb l’objectiu d’adquirir les competències tècniques i transversals per encarar un procés de negociació, necessari per l’obtenció de finançament per als seus projectes.

Publicat a Accions formatives

Curs de Pla d’empresa

Formació promoguda pel servei municipal de suport  a l’emprenedoria  Cambrils Emprèn. Aquesta acció anava a adreçada a emprenedors/es amb l’objectiu d’adquirir les competències tècniques i transversals necessàries per elaborar el seu projecte empresarial.

Publicat a Accions formatives

El perfil de la dona emprenedora d’èxit

Publicat a Conferències i seminaris