Estratègia territorial

Seminaris de dinamització econòmica

Seminaris promoguts pel Consorci per la promoció dels municipis del Moianès amb l’objectiu de donar impuls al’activitat del teixit econòmic i social mitjançant la definició de les bases d’un projecte de futur del teixit empresarial de la zona, impulsar la generació d’ocupació i optimitzar la utilització de recursos, entre d’altres.

Publicat a Projectes Etiquetat amb: , , , , ,

Programa de dinamització empresarial

Suport específic en la fase d’execució del Projecte LOGIS OCUPACIÓ 2014-2016 de la Riera de Caldes promogut per l’Associació de Municipis de la Riera de Caldes, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de persones aturades, preferentment joves, majors de 45 anys i/o persones aturades de llarga durada i l’enfortiment del model industrial local a partir de la qualificació del capital humà disponible.

Publicat a Assessorament Etiquetat amb: , , , , , ,

Comerciants i empresaris/es de La Garriga: cap a una estratègia conjunta

Programa de dinamització econòmica promogut per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de La Garriga amb  l’objectiu de donar un major impuls a l’activitat dels/de les empresaris/es i contribuir a dinamitzar el teixit econòmic d’aquesta localitat, amb el suport de  l’ASIC, Agrupació de Comerciants i Serveis de La Garriga.

Els objectius que s’han assolit són:

Objectius directes:

1. Adquirir i/o millorar les competències directives (coneixements, habilitats, aptituds i actituds) dels membres del comitè de direcció i de persones clau de l’ASIC, necessàries per a una Direcció estratègica òptima d’aquesta entitat. Aquesta millora competencial hauria de permetre assolir la consolidació i el creixement de l’activitat de l’associació i, alhora, donar suport al desenvolupament de les competències directives de la resta de membres.

2. Definir els elements clau d’un Pla Estratègic com a eix vertebrador del treball cooperatiu i en xarxa dels membres de l’ASIC, a partir d’una Missió, Visió, Valors i Objectius compartits.

3. Millorar la cohesió de l’equip directiu de l’ASIC i d’altres empresaris/es clau de la localitat, per que d’una manera conjunta millorin el treball cooperatiu entre tots els membres de l’associació.

4. Facilitar la gestió i transferència del coneixement que es genera a cada una de les empreses dels/es associats per tal de compartir les necessitats, visions, idees i projectes.

5. Conèixer els factors de competitivitat que influeixen en l’activitat comercial dels/es associats/des.

6. Cercar mesures correctores per fer front a les barreres o factors limitadors interns i externs, així com mesures potenciadores dels factors que són una fortalesa i/o oportunitat.

7. Identificar els elements clau que ajudin a alinear la missió, visió, valors i els objectius de cada una de les empreses de l’ASIC amb els elements clau del futur Pla Estratègic conjunt.

Els objectius indirectes:

1. Definir les bases d’un projecte de futur del comerç de la zona per tal d’atraure persones emprenedores i empresaris/es amb un perfil i un tipus de negoci coherent amb les necessitats de la localitat.

2. Contribuïr a dinamitzar el teixit comercial i econòmic de la Garriga, de forma conjunta.

3.  Optimitzar la utilització dels recursos disponibles que les entitats que els donen suport destinen a la promoció econòmica de la localitat.

4. Optimitzar la utilització dels recursos disponibles que cada empresari/a destina per la promoció de la seva activitat.

5. Assolir una major iniciativa i participació de les empreses de La Garriga per augmentar l’eficiència i eficàcia de les accions que s’engeguen des de l’ASIC i l’Ajuntament de La Garriga i permetre la seva sostenibilitat.

6. Contribuir a la construcció d’un entorn intel·ligent capaç de generar riquesa al territori.

Publicat a Projectes Etiquetat amb: , , , ,

Jornada a la Setmana de l’Ocupació d’Igualada

Xerrada emmarcada dins la Setmana de l’Ocupació d’Igualada organitzada per tercer any consecutiu per la Unió Empresarial de l’Anoia, amb l’objectiu de donar recursos per descobrir les habilitats clau per treballar o emprendre.

Publicat a Conferències i seminaris

Curs d’Ocupabilitat en clau de competències

Formació impartida en el marc de la col·laboració amb la Marta Colomé i el seu equip organitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica de Calella adreçat a la seva població en situació d’atur o que volgués millorar la seva ocupabilitat.

Publicat a Accions formatives

Curs d’Identificació de competències transversals

Formació emmarcada dins del programa “Reinventa’t +40” en col•laboració amb la Marta Colomé i el seu equip, promogut pel Servei de Desenvolupament  Local de la Mancomunitat La Plana, adreçat a la seva població en situació d’atur majors de 45 anys.

Publicat a Accions formatives

Disseny de la proposta tècnica del Pla Estratègic de desenvolupament econòmic del Maresme

Disseny de la proposta tècnica del Pla Estratègic de desenvolupament econòmic del Maresme, presentat per l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme en el marc de la convocatòria de Subvencions adreçades al Suport del Desenvolupament local per l’any 2013-2014, concretament, el Programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica

Publicat a Assessorament

Ocupabilitat per competències: construeix el teu projecte professional i coneix les oportunitats laborals al Maresme

Suport en el disseny i  la coordinació, així com l’elaboració dels materials i l’execució del Programa d’ocupabilitat per competències, promogut per l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme. Aquest programa consistia en un itinerari de diferents sessions grupals adreçades a les persones usuàries dels dispositius d’orientació laboral dels 24 municipis de la comarca.

Publicat a Projectes

Ocupabilitat per competències: construeix el teu projecte professional

Suport en el disseny i  la coordinació, així com l’elaboració dels materials i l’execució del Programa d’ocupabilitat per competències, promogut per l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme. Aquest programa consistia en un itinerari de diferents sessions grupals adreçades a les persones usuàries dels dispositius d’orientació laboral dels 24 municipis de la comarca.

Publicat a Projectes

Les entitats de promoció econòmica de l’Alt Empordà: cap a una estratègia conjunta

Dinamització de la construcció d’una xarxa de cooperació formada per entitats dels diferents entorns (polític, econòmic, sociocultural, tecnològic, legal i ecològic) de l’Alt Empordà. El projecte va consistir en accions d’assessorament i acompanyament de les entitats en el procés de formulació del Pla estratègic de la Xarxa.

Publicat a Projectes

Fòrum d’emprenedors/es i empresaris/es Sitges 2012: “Haiku Emprenedor”

Disseny de la idea  i organització del Fòrum d’Emprenedoria Sitges 2012. La missió d’aquest fòrum era “identificar i potenciar el talent emprenedor i intraemprenedor dels i de les joves de Sitges i potenciar la seva transferència al teixit econòmic i social potenciant la creativitat i la innovació, la cooperació i les TIC’s”. Aquest fòrum va tenir com a principal estratègia fomentar la participació ciutadana a través d’un pla de Comunicació 2.0 (www.haikuemprenedor.com)  que va tenir com a objectiu recollir idees per innovar en el Sector del Turisme a Sitges.

Publicat a Projectes

Dinamització del teixit econòmic del Barri Antic de Cambrils

Programa emmarcat en les accions de la Llei de Barris de l’Ajuntament de Cambrils, amb el suport del Servei Municipal d’emprenedoria Cambrils Emprèn. Aquesta acció estava adreçada a les persones emprenedores i empresàries adscrites al barri per tal d’adquirir les competències necessàries per crear, consolidar i fer créixer  els seus projectes i, alhora, definir  un pla estratègic conjunt encaminat a millorar el teixit econòmic i comercial del Barri antic de Cambrils.

Publicat a Projectes