Esther Torres

circle-cropped (5)

Innovació i Desenvolupament competencial

Psicòloga Social especialitzada en el desenvolupament competencial per al foment de l’emprenedoria. Formada en teràpies de creixement personal i desenvolupament de la creativitat i en metodologies i eines centrades en l’empoderament de les persones. Per aquest motiu, he col·laborat en la Revista Cultural Mito.

Vaig formar part de l’equip que va iniciar Cresàlida i no he deixat de col·laborar-hi de manera regular, principalment, en l’àmbit de la gestió de l’equip humà i la consultoria estratègica però, també en el desenvolupament de l’àrea d’ R+D+I i en les polítiques d’innovació i RSC.

Al llarg de la meva trajectòria he treballat en la gestió de factors humans i organitzatius en SGS Tecnos, cursant diferents programes i projectes de cultura de seguretat durant tres anys. També he realitzat seminaris d’emprenedoria a les Nacions Unides, impartits a l’equip intern i he estat professora associada a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Rovira i Virgili així com en escoles de negoci com la UOC Busines School. He realitzat seminaris per a la Cambra de Comerç de Barcelona, principalment a propòsit de la Plataforma de directives i conselleres cocreada entre Cresàlida i l’ODDE de La Cambra. Finalment, he treballat en diferents èpoques de la meva vida a la Fundació de Dones SURT i a Barcelona Activa en programes de foment de l’emprenedoria a Barcelona.

Desenvolupo la meva actitud i compromís amb la cultura emprenedora i la creativitat mitjançant l’exploració de nous territoris, noves fórmules de treball i de relació interpersonal (fusió i creació de nous rols  i nous ecosistemes). Tot integrant i respectant els fonaments  del Model d’Ecologia Emocional que he estudiat perquè és un model que ens impulsa a ser més responsables emocionalment de les nostres accions i actituds.

Complementàriament, estic interessada tant en la creació pròpia, com en l’acompanyament de projectes ubicats en l’àmbit de les Indústries Creatives i Culturals (ICC), com en el desenvolupament de la innovació social, les xarxes col.laboratives i l’enfortiment dels vincles comunitaris.

 

“ Cresàlida significa tenir l’oportunitat d’arrelar-se i créixer amb valors, com a persona i professional, dins un espai transformador on  els projectes  es construeixen en equip, amb un diàleg vital que potencia la imaginació i amplia el mapa de realitats”

Publicat a Equip, Estels fixos