Jordi Vall Gendre

circle-cropped (2) copia 3

Entrenament competencial

Nascut a Reus, he dirigit més d’una trentena d’espectacles i lectures dramatitzades i també sóc personal coach d’actors i actrius professionals.

He cursat els estudis de direcció escènica a l’Institut del Teatre de Barcelona durant l’any 1993, amb Sergi Belbel i José Sanchis Sinisterra, entre altres professionals de referència nacional i internacional. He estat alumne de Genadi Karatkov, actor i director del Teatre Mossoviet de Moscou, de Peter Farstner, director de l’Institut d’Art Escènic “Hans Otto” de Leipzig i del Teatre de “Halle”, Alemanya, i d’ Anatoly Morozow, director del Teatre de Leningrad, i del Teatre Estudiantil “Maneken” als Urals, URSS.

Actualment sóc el director escènic de “Siddhartha el musical”, una producció de Broadway International i Palcco, Palacio de la cultura y la comunicación de Guadalajara, Jalisco. Recentment he estat el director adjunt de NATIONAL PASTIME, una producció de Algonquin Theatre Productions de Broadway (NY) i Secretaría de cultura de Jalisco, Cultura UDG .

De la meva dilatada experiència professional en l’àmbit artístic, destaco que també vaig formar part de l’equip de supervisió artística en la posada en marxa del parc temàtic Port Aventura, Director artístic de la cerimònia inaugural del Campionat del Món d’’Hoquei Patins el 1999 i director artístic de l’espectacle inaugural del Mundial de Patinatge Artístic el 1997.

També he format part durant quatre anys del departament artístic de Theatre Properties, companyia espanyola dedicada a la producció de musicals de gran format, on em vaig encarregar de la direcció d’actors en els musicals Annie el musical, representat al Teatro Nuevo Alcalá de Madrid en la temporada 2010-2011, Aladdin, el musical, i Peter Pan, el musical, representat al Teatro La Latina i Teatro Apolo de Madrid durant els anys 2009, 2010 i 2011, i al Teatre La cúpula, de Barcelona durant el desembre del 2012.

Així mateix, Peter Pan, el musical, es va representar al West End al Garrick Theatre de Londres durant l’abril del 2008. Gira per Espanya durant els anys 2006 fins al 2008 i gira per Mèxic durant l’estiu del 2010. També he treballat a la Sala Beckett de Barcelona coordinant la posada en marxa de l’Obrador de la Sala Beckett, un espai destinat a la formació i investigació dramatúrgica.

L’any 2010 vaig traslladar la seva residència a la ciutat de Guadalajara, Jalisco, Mèxic, on a part de dirigir, vaig impartir clases d’actuació i vaig col.laborar en diferents universitats com el Tecnológico de Monterrey, Campus Guadalajara, Universidad del Valle de México, i a les escoles de teatre musical Calle 42 i Escena 3.

Finalment, he estat convidat com a mestre d’actuació per a ballarins en diferents festivals, destacant el 14 Congreso Nacional de Danza Jazz celebrat a la ciutat de Zamora, Mèxic, en el Festival Internacional Comunidanzas, celebrat a la ciutat de Zacatecas i en el Proyecto PIA, a la ciutat de Toluca.

Contràriament al que puguem pensar, els recursos més importants que té un professional, emprenedor o empresari/a per assolir els seus objectius no són els diners. En l’entorn que estem vivint, els recursos més estratègics són el conjunt de coneixements, habilitats i aptituds que necessitem per desenvolupar les nostres funcions. Principalment, les competències més importants per superar el nostre dia a dia a la feina són habilitats i aptituds que aprenem i desenvolupem en àmbits formals i informals com la comunicació, la relació interpersonal, la gestió de les emocions, l’adaptabilitat, el pensament analític i crític, etc. Però tot i ésser imprescindibles, moltes vegades no som conscients en quin nivell tenim algunes o moltes d’aquestes capacitats o, ni tan sols, si serem capaços de posar-les en joc de forma òptima quan arribi el moment.

Però el que de vegades se’ns fa dofícil és prendre consciència de la importància de descobrir totes les capacitats que tenim amagades i que possiblement desconeixem, a través d’ unes tècniques de teatre podem fer emergir i potenciar tot el nostre talent i, sobretot, totes aquelles competències que són necessàries perquè els projectes, empreses o activitats professional siguin tot un èxit.

Publicat a Equip, Estels variables