Marta Zaragoza

circle-cropped

Fundadora-Directora  

 

Economista i emprenedora, el meu àmbit de treball és la direcció estratègica i el desenvolupament de les competències professionals, emprenedores i directives en tot el cicle de vida d’un projecte o activitat d’una organització amb i/o sense ànim de lucre. Al llarg de la meva trajectòria de vida he desenvolupat la meva activitat professional com assessora, formadora, conferenciant i investigadora, en l’àmbit de l’emprenedoria i l’ocupabilitat, l’empresa, l’estratègia territorial i la R+I+D. He dissenyat i coordinat diversos projectes a nivell local, nacional i internacional, tant en el sector públic com privat. Després d’haver format part de diferents iniciatives empresarials, en el 2010 creo Cresàlida amb la missió treballar perquè les organitzacions tinguin una vida equilibrada i sostenible a través d’una direcció estratègica en clau de competències.

A través d’aquesta organització he dissenyat i executat més d’un centenar de projectes i accions  per a organitzacions del sector públic, privat i el tercer sector, amb una metodologia pròpia basada en la gestió de la competència professional en totes les seves vessants (emprenedoria, direcció estratègica i model de gestió de l’equip humà) que ha estat implementada en el pla docent de diferents universitats i en programes d’empreses promoguts per institucions públiques referents a Catalunya, entre elles La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i La Cambra de Comerç de Barcelona.

Finalment, he participat en diferents activitats en el marc de la Responsabilitat Social Corporativa: l’any 2013 participo com a consultora en la comissió d’economia del Pla Nacional de Valors de la Generalitat de Catalunya i, actualment, sóc Advisory Board en aspectes socials del projecte FISSAC coordinat per Acciona Infraestructuras en el marc dels programes europeus Horizon2020.

En l’àmbit docent, he estat professora durant més d’una dècada a la Universitat de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili i la UOC en l’àmbit de l’emprenedoria. Destaco haver estat professora associada de creació d’empreses durant tres anys al Màster de Creació d’Empreses Innovadores de base tecnològica a la UB i, des del 2010 és consultora d’Iniciativa Emprenedora a la UOC.

L’any 2013 publico el llibre Emprendre en clau de competències: El perfil emprenedor (Barcelona: Universitat Oberta de Catalunya). Entre altres manuals que he publicat sobre aquest tema per diverses institucions, és coautora d’un programa de formació adreçat a tècnics/ques i assessors/es d’emprenedoria: Emprendre en clau de competències, iniciat aquest any 2019 i promogut pel programa Incorpora de l’Obra Social La Caixa.

“Cresàlida,  per a mi s’ha convertit en una manera de viure. M’hi trobo com a casa  i m’agrada sentir que l’equip és part de la meva família i els projectes, l’aliment per continuar creixent i desenvolupant-me personal i professionalment”.

Publicat a Estels fixos