Projectes R+D+I

Partint de la lògica que el com es tant o més important que el que, les accions de recerca i   desenvolupament de noves teories, metodologies, entre d’altres, són bàsiques per innovar en l’empresa

Per una banda, apliquem aquesta lògica en la nostra política organitzativa, per tal de millorar les pròpies metodologies, que tenen com objectiu últim, la seva transferència als projectes i accions que dissenyem i executem. De l’altra, oferim suport en la R+D+I a altres organitzacions, en tots aquells temes relacionats amb l’àmbit de l’economia i l’empresa.

Aquest acompanyament passa per la creació de l’àrea, el disseny i execució de projectes d’R+D+I, o el desenvolupament de la capacitat creativa i innovadora dels equips que han de dur a terme aquests projectes. La nostra estratègia d’ R+D+I aposta, primer, pel Moldel d’Innovació Oberta, que implica generar valor de forma bidireccional, a través d’ aliances estratègiques que facilitin la generació i transferència de coneixement.

Segon, per la recerca aplicada,  cercant la interconnexió entre  les activitats de recerca i la seva aplicació al teixit econòmic i social, col.laborant tant amb universitats, com amb entitats i organitzacions, amb els que compartim la missió, la visió i els valors.

La recerca hauria de conduir a la innovació aplicada, per tant, els resultats han de ser transferibles a la realitat de les empreses i organitzacions, ja sigui de forma indirecta o directa, amb l’objectiu d’ incrementar la seva competitivitat. Els projectes de recerca i desenvolupament han de servir per dissenyar estratègies pels nous escenaris de futur, i la seva viabilitat, dependrà en gran mesura de la interconnexió existent entre universitat, empresa i sector públic.

La docència i la recerca són pilars de la innovació, per aquest motiu, l’entorn universitari té un paper decisiu en la dinamització del teixit econòmic i social, tan des del punt de vista de la generació de coneixement, a través de la recerca, així com de la transferència d’aquest coneixement a través de la innovació aplicada.

En el nou paradigma econòmic  és cabdal la capacitat de generar idees que contribueixin a la millora continua, durant tota la vida d’una organització i en totes les seves àrees.

La innovació és un factor clau de la competitivitat en el nou cicle econòmic de l’Economia del coneixement. Per tant, totes aquelles organitzacions que vulguin sobreviure en aquesta nova era del coneixement, hauran de deixar enrere totes les activitats que no aportin valor afegit, i hauran de ser capaces d’adaptar-se al nou context canviant i a diferenciar-se de la forta competència, intensificada a causa de la globalització i la generalització de les TIC.

 Projectes en l’àmbit de la Recerca, el desenvolupament i la innovació:

 

Totes els serveis que oferim estan fonamentats en metodologies elaborades per nosaltres en el nostre àmbit de treball d’R+D+I, a partir d’un conjunt de visions, enfocaments, influències, conceptes i tècniques i mètodes diversos. Els projectes que desenvolupem en l’àmbit del sector públic i la universitat, al seu torn, continuen nodrint la nostra part dedicada a la investigació.

Pots consultar els projectes que ens ha permès desenvolupar les nostres metodologies i els recursos que a continuació resumim:

Estudis socioeconòmics

Xarxes competents

El darrer resultat d’un estudi d’investigació ha estat el qüestionari de competències CSAQ que en breu estarem en disposició de difondre-ho arreu. Si estàs interessat/ada en conèixer de quina manera et podria ser útil aquesta eina per a la teva feina, pots contactar-nos.

 

Recursos i eines que compartim:

Volem compartir el coneixement que hem generat al llarg dels anys perquè ha estat possible gràcies a la col.laboració de la quatríple èlix (sector públic, empresa, universitat i ciutadania). En cada apartat trobaràs els recursos que li corresponent però, a continuació, t’oferim l’enllaç a tots els recursos que apareixen en tots els apartats:

Recursos de direcció estratègica

Recursos d’emprenedoria

Recursos d’intermediació amb les empreses

Mapes d’Ocupació

Curs per a tècnics/ques d’emprenedoria (curs d’Incorpora La Caixa gratuït)

Recorda que pots utilitzar aquests recursos, o part dels mateixos, sempre que citis la font (formes de citar les fonts). En el cas que vulguis utilitzar algun recurs per una activitat per la qual obtinguis una remuneració econòmica caldrà que ens ho consultis primer.

Si trobes a faltar algún recurs no dubtis a contactar-nos!