Qui som?

L’any 2010 la promotora d’aquest projecte va tenir un somni

Hi apareixia un entorn “intel·ligent” on totes les persones que hi habitaven tenien les possibilitats i les oportunitats per tirar endavant el seu projecte personal, professional i/o empresarial. Aquest entorn facilitava la conciliació entre tots els àmbits, per tant, els aprenentatges adquirits en un es convertien en factors d’èxit dels altres. Alhora, els aprenentatges dels projectes d’una persona esdevenien una font de coneixement inesgotable, tant per la resta, com per aquelles organitzacions amb les que convivia.

D’aquesta manera, persones i organitzacions vivien en harmonia, i quan sorgia algun conflicte o amenaça, disposaven dels recursos personals necessaris per poder-ne fer front. Principalment, comptaven amb els coneixements, les habilitats, les aptituds necessàries i, sobretot, amb una actitud encaminada a millorar els primeres. Aquesta actitud era el reflex d’ uns valors fortament orientats a les persones i al medi, condició necessària perquè aquest entorn continués essent fèrtil i “intel·ligent”, i d’aquesta manera mantenir una qualitat de vida òptima de totes les persones i fer créixer noves iniciatives.

Tal i com acostuma a passar amb els somnis que ens impacten, la promotora va començar a explicar-ho a les persones amb les que compartia interessos i valors, i va comprovar que algunes d’elles també havien tingut un somni similar.

 

Han passat tres anys des del somni que ha motivat a aquest grup de “somniadores/s” a tirar endavant Cresàlida, un projecte compartit que amb un “com” molt particular neix amb la voluntat ferma de fer realitat aquest somni.

Totes aquestes persones observen que el seu somni dista molt del que succeeix en el seu entorn i, a mida que passa el temps, la qualitat de vida de persones i organitzacions empitjora a passos agegantats. Comproven que tot i l’esforç que han invertit treballant per millorar la realitat de moltes persones i organitzacions, des de diferents àmbits del coneixement i sectors, les seves accions no tenen els efectes esperats.

D’aquesta manera, l’equip de Cresàlida s’ha adonat que el “com” és tan o més important que el “què” i tots/es ells/es comparteixen la idea que aquest entorn exigeix nous enfocaments, noves formes, sistemes, metodologies, però també nous valors. També estan d’acord amb el fet que per poder dur a la pràctica aquest “com” cal una gran dosis d’il·lusió,  creativitat, esforç, responsabilitat i valentia, entre altres. Per tant, només un equip cohesionat, que comparteixi aquests ingredients podrà tirar endavant aquesta gesta.

Llegint aquests orígens hi haurà qui opinarà que els somnis no s’assoleixen, i molt menys en un entorn tan competitiu i agressiu com pot resultar l’econòmic i l’empresarial. Potser tenen raó, però en tot cas,  totes les persones de l’equip considerem que el fet d’intentar-ho ja és un èxit.